Oplev gejst og overskud i dagligdagen

Når man har lyst til at starte dagen

livsgejst, Find glæden i forandring med online terapi ved autoriseret psykolog

Din livsgejst er vigtig

At være lykkelig er ikke det samme, som konstant at være ekstatisk.

  • Når du kan møde udfordringer med overskud, så er det ikke så udfordrende.
  • Når du kan tilgive dit manglende overskud, så er det ikke lige så ubehageligt.
  • Når du kan rumme og acceptere alle dine følelser, også de ubehagelige, så er der kortere til lykke.

Vores ubehag og problemer kan virke overvældende. Derfor kan det være mere overskueligt at forsøge at skubbe det væk. Det ender oftest med, at vi skubber det foran os. Som når en sneplov skubber sneen, så bliver bunken kun større.

Giv dig tid til at finde livsgejst

Når du stopper op og ser på bunken og taler om bunken, så krymper den. Sneen falder sammen og begynder at smelte. 

Der er ikke noget forkert ved dine følelser, hverken de gode eller de dårlige. Du kan ikke ændre dem. Din kontrol ligger i hvordan du reagerer. Hvis du reagerer med modstand og nægter at acceptere dem, som med bunken af sne, vil de sandsynligvis komme til at fylde mere og blive uoverskuelige. Hvis du passivt accepterer dem, kan de komme til at styre dit liv. Hvis du får angst af at gå i supermarkedet, vil du lade være med at gå i supermarkedet. Hvis du aktivt accepterer dem, har du kontrollen. Mærk følelserne og tag aktivt stilling til dem. At være modig er at mærke frygten og at gøre det alligevel.

Livsgejsten kan blive væk for de fleste

Du kan genfinde livsgejsten

Når livsgejsten kun fremtvinges ved særlige begivenheder, kan det være svært at kæmpe sig igennem resten af tilværelsen. Jeg vil gerne hjælpe dig med at finde den frem ved de u-særlige begivenheder. 

relationen er vigtig, kontakt, glæde, pris
glæde, Det første skridt er svært, kontakt

De første skridt kan være svære

 
Det kan være svært at vide, om man har brug for at tale med en psykolog. Det er ikke nemmere at finde ud af, hvilken psykolog man skal tale med. For nogen kan det være svært at få bestilt tid til at tale med en psykolog, og for andre kan det være svært at komme ud af døren og møde op et fremmed sted med et fremmed menneske. Det kan virke uoverskueligt at skulle tale om det inderste og sværeste. Det virker mere overskueligt at lade være. Jeg vil prøve at skrue tempoet ned, og jeg håber det hjælper dig:

Lad os dele det op

 
  • Hvis du overvejer om du har brug for at tale med en psykolog, så har du nok brug for at tale med nogen, sandsynligvis en psykolog. Hvad holder dig tilbage?
  • Der findes mange psykologer, og det er vigtigt at du er tryg og komfortabel med din psykolog. Prøv at forestille dig hvem du kunne føle dig tryg ved, eller måske hvem i dit liv, som du allerede føler dig tryg ved. Så kan du prøve at se om du kan finde en psykolog, der minder om det du ser for dig. Du kan søge på psykologeridanmark.dk, sundhed.dk og facebook og instagram.
  • Du må gerne aflyse din tid, hvis du ikke har lyst til eller mod på at begynde et forløb alligevel. De fleste psykologer gør tydeligt opmærksom på, hvad du skal gøre for at aflyse. Det er helt okay at aflyse! Hellere bestille en tid, som måske bliver til noget, end ikke at bestille, for så bliver den ikke til noget.
  • Der findes flere udbydere af online terapi og nogle tilbyder både online og face-to-face terapi. Så behøver du ikke at gå ud af døren.
  • Du behøver ikke tale om det inderste og sværeste første gang du møder en psykolog. Det kan tage tid at finde trygheden eller lysten. Du skal mærke efter om du kan forestille dig at nå dertil på et tidspunkt.

Den første samtale er vigtig, fordi du tydeligvis har taget mange valg inden du nåede dertil. Nu skal du se, om du vil lade mig være den der skal hjælpe dig. Hvis det ikke skal være mig, så ønsker jeg dig al held og lykke. Jeg håber at du finder den rigtige psykolog. Jeg håber du finder din livsgejst.

Ønsker du en gladere hverdag?

Begynd i morgen med en indledende samtale

autoriseret psykolog, sofie østergaard, spørgsmål